Stoffering

Stoffering staat voor alle vloerbedekking die niet gegoten of gesmeerd wordt. Dit is de meest bekende afwerklaag (toplaag) voor een vloer. Afhankelijk van het materiaal en de ondergrond wordt de juiste hechting bepaald.

De meest toegepaste stofferingen:

Tapijt

Linoleum

Vinyl (PVC)

Rubber

Laminaat

Zoekt u iets specifieks? Uiteraard staan wij tot uw beschikking met advies.

Tapijt
Tapijt is de geweven variant onder de vloerbedekkingen. Aan de bovenkant is deze van textiel (bijvoorbeeld wol of katoen), de onderzijde is gemaakt van jute of een kunststof drager. De toepassing van deze vloerbedekker is zeer flexibel. Denk aan het bekleden van een trap of het in elkaar versnijden van fraaie patronen. Magna Vloeren levert een uitgebreid assortiment tapijt en legt het in vrijwel elk gewenst patroon en op vrijwel elke (geschikte) ondergrond.

Stof en binnenluchtkwaliteit

Tapijt staat vaak niet op het verlanglijstje van astmapatiënten. Onderzoek van de Deutsche Allergie- und Asthmabund (DAAB) heeft echter uitgewezen dat de schadelijke werking van fijnstof aanzienlijk minder is als er, in plaats van een harde vloer, tapijt is gelegd. Tapijt neemt het stof op en houdt het vast, tot het wordt gereinigd. In de tapijtsoort DESSO AirMaster® is deze eigenschap nog verder ontwikkeld. Deze tapijtsoort is acht keer effectiever in het opnemen en vasthouden van fijnstof dan harde vloeren en viermaal effectiever dan standaard tapijt.

Zo kan tapijt nog breder worden ingezet, en heeft het naast een fraaie uitstraling ook een ‘gezonde’ functie.