Historie Magna Vloeren

Vloerenbedrijf ‘De Magna’ werd in 1949 opgericht door Toon Verbeek. Na de verwoesting in de Tweede Wereldoorlog was er grote behoefte aan aannemers voor de wederopbouw van Nederland. Het van oorsprong Goudse vloerenbedrijf richtte zich in de beginjaren voornamelijk op het aanbrengen van cementgebonden dekvloeren. Door de kwaliteit en vakbekwaamheid nam het aantal opdrachten snel toe. Het bedrijf groeide door en eind jaren vijftig werd de basis gelegd voor de totaalvloeren, er werd door Toon en zijn mannen volop ‘zeil’ en tapijt aangebracht.

Eind jaren zeventig werd de dagelijkse leiding van ‘De Magna’ overgedragen aan Dammes en Ton Verbeek. Dankzij hun ambitie groeide het aantal opdrachtgevers en werden nieuwe producten en diensten aan het assortiment toegevoegd. Marmoleum, rubber en kunststof afwerkvloeren behoorden nu ook tot de mogelijkheden.

Magna groeide in Gouda uit zijn jas en er werd in 1989 een nieuw bedrijfspand betrokken aan de Nijverheidsweg in Stolwijk. Vanuit de nieuwe en grotere locatie was het bedrijf nog beter in staat aan de wensen van opdrachtgevers te voldoen. Inmiddels bestaat de klantenkring uit aannemers, architecten, overheden, industrie en natuurlijk particulieren.

In 2003 vond de tweede overname plaats, door de broers Michel en Marko Verbeek. Dit zijn de huidige eigenaars van het bedrijf. De huidige eigenaars waren inmiddels vijftien jaar werkzaam bij het bedrijf. De opgedane ervaring en ‘ouderwetse’ vakkennis wordt nog steeds toegepast in de dagelijkse werkzaamheden. Met een team van vakmensen zijn inmiddels al duizenden vloeren gerealiseerd.

Ook het bedrijfspand in Stolwijk voldeed na bijna twintig jaar niet meer aan de wensen en eisen van deze tijd. Op 27 april 2007 werd het nieuwe pand aan de Transportstraat in Bergambacht officieel geopend. Naast voldoende kantoor- en opslagruimte en een ruime werkplaats werd een grote showroom werkelijkheid.

Magna Vloerenindustrie B.V. is dus inmiddels 3 generaties oud, of beter gezegd jong. Het vakkundige team speelt nog steeds uitstekend in op nieuwe ontwikkelingen op de vloerenmarkt. Door de jarenlange ervaring worden de juiste materialen gekozen, die op een gedegen manier verwerkt worden in praktische of juist sierlijke kwaliteitsvloeren.

logo-pdf Artikel 'EEN BIJZONDERE ZAAK,' in het AD over familiebedrijven in het Groene Hart.